Hírek - Prohászka Béla

Csuti és Szabó Erika is főzött Prohászka Béla mesterszakáccsal

Csuti és Szabó Erika is főzött Prohászka Béla mesterszakáccsal
Szabó Erika rögös-túrós lebbencse, serpenyőben pirított sertés szűzfalatok hungarikum Csabai kolbásszal Reviczky Gábor módra, Kulcsár Edina kedvenc jércemelle hungarikum akácmézzel fényezve, hungarikum gyulai ízes ragu, Csuti kedvenc pálinkájával illatosítva. Egyebek mellett ilyen ételek készültek a Romis Tv Sülve-Főve című sorozatának keddi, békéscsabai forgatásán.

A keddi napon a gasztronómiáé volt a főszerep. Az említett négy személyiség, illetve Bodrogközy Rita, békéscsabai énekesnő Prohászka Béla olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakáccsal közösen főzött különleges ételeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatóságán kialakított konyhában.

Prohászka Béla – aki a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke – hangsúlyozta, szervezetük szorosan együttműködik a Békés Megyei Kormányhivatallal és a NAK megyei szervezetével az értékes magyar, Békés megyei alapanyagok népszerűsítésében.

A keddi főzés érdekessége is az volt, hogy minden étel fontos összetevője volt egy-egy hungarikum – tette hozzá a szakember, aki előzetes egyeztetések után, a sztárokkal közösen készítette el a recepteket.

Forrás:www.beol.hu