Hírek - Prohászka Béla

Gasztronómiai együttműködés született

Gasztronómiai együttműködés született
A magyar Hunguest Hotels Zrt. és a kínai BTH Hotels együttműködési megállapodást írt alá Egerszalókon, melynek középpontjában a gasztronómia és a kultúra áll.
Az aláírási ünnepségen Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke is részt vett, szavai szerint történelmi pillanat a megállapodás. Az együttműködés megvalósulása három évvel ezelőtt kezdődött a Minzu Hotel és a Magyarország pekingi Nagykövetség közös gasztronómiai programjai által. A hároméves együttműködés során kínaiak ismerhették meg a magyar gasztronómiát.


Gasztronómiai és kulturális együttműködési megállapodást írtak alá - fotók: beol.hu
Gasztronómiai és kulturális együttműködési megállapodást írtak alá


Az ünnepség a Magyar-Kínai Gasztronómiai Napok megnyitója is volt, melynek keretében az egerszalóki Saliris Hotelben autentikus kínai fogásokat szolgálnak fel. A programot idővel a Hunguest Hotels többi szálláshelyére is kiterjesztik majd, télen pedig a pekingi Minzu Hotelben egy nagyszabású program keretében mutatják be a magyar gasztronómiát. Prohászka Béla mesterszekács szerint nagy lehetőség ez az együttműködés, hiszen végre autentikus kínai fogásokat ismerhetnek meg a magyarok.

/T.D.