Közétkeztetés Békés megye

Javult az óvodákban a közétkeztetés a Mintamenzának is köszönhetően

Javult az óvodákban a közétkeztetés a Mintamenzának is köszönhetően
Átfogó felmérés készült az óvodák közétkeztetését illetően, amelyből az derült ki, hogy valamelyest javult a helyzet : változatosabban és egészségesebben étkeznek a gyerekek. Erről volt szó a Kossuth Rádió  "Napközben" című műsor április 25-i adásában.

Dr. Martos Évával, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet igazgatójával a gyerekek étkezésében használt só mennyiségéről beszélgetett a riporter, ugyanis ez még egy elég kényes pont a közétkeztetésben. De szóba került a hal, és annak változatos felhasználhatósága is. Kiderült, a tejtermékek felhasználása is siralmas képet mutat.

1_20140329201942_64.jpg

 

Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének szakmai társelnöke is nyilatkozott a Kossuth Rádióban
Csáki Béláné, a Gyulakonyha Non-profit Kft. ügyvezetője is nyilatkozott, aki elmondta: 343 Ft-ból hozzák ki az óvodában  a háromszori, egészséges étkezést a Mintamenza Program keretein belül. Prohászka Béla mesterszakács szerint a legnagyobb kihívás, hogy egészséges, de ehető ételek kerüljenek az óvodások tányérjára. A legfontosabb a szezonalitás figyelembe vétele, és a zöldfűszerek alkalmazása a só helyett.


-KT-