Hírek - Prohászka Béla

Jobbnál jobb recepteket díjaztak

Jobbnál jobb recepteket díjaztak
Megjelent a Békés Megyei Hírlap legújabb szakácskönyve, a Kárpát-medence ízei című album. A beküldött receptekből versenyt is rendeztek, melynek kihirdették az eredményeit.
Mintegy 1800 receptből választotta ki a szakmai zsűri Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnöke vezetésével azt a több mint 150-et, amely bekerült az albumba. A receptverseny díjátadóján Pocsaji Richárd főszerkesztő kiemelte, hogy az olvasók most is szem előtt tartották a hagyományokat, ami nem is véletlen, hiszen szülők, nagyszülők recepjteit küldték be. Prohászka Béla, a könyv lektora szerint jobbnál jobb receptek érkeztek a határon belülről és túlról. "Arra törekedtünk, hogy a gyakorló és a kezdő háziasszonyok, a konyhában szívesen tüsténkedő férfiak egyaránt találjanak kedvükre való recepteket, ételeket" - fogalmazott. Hozzátette, hogy a recepteket el is készítették, így akik ez alapján sütnek-főznek, azok nem csalódhatnak.


Jobbnál jobb recepteket díjaztak - fotó: Imre György

A receptverseny győztese a csorvási Parai Katalin lett, aki blincsiki sonkával lenyűgözte a zsűrit. Lányát, Hunya Katalint már kétszer is díjazták a versenyen, kismajori leves receptje idén is bekerült az albumba. A békéscsabai Samuné Balogh Éva körtegombóc sütve ételével érdemelte ki a második helyezést. A harmadik a kondorosi Krajcsó Hajnalka lett, aki először küldött be receptet, két erdélyi süteményt. Ezekből a havasi gyopárt díjazta a zsűri.