Hírek - Prohászka Béla

Napokon át tartó Majális Pekingben

Napokon át tartó Majális Pekingben
Május 15. és június 2-a között valósult meg a „Kultúrbazárok” programsorozat Pekingben, melynek keretében három helyszínen - Pekingi Kiállítóközpont Sörkert, a Landmark Szálloda, Huangchenggen Általános Iskola - ismerkedhettek meg az érdeklődők a magyar majálisi hagyományokkal.
A Magyar-Kínai Diplomáciai Kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából megrendezett program kiemelt jelentőséggel bír, mivel Pekingben szigorú szabályok vonatkoznak a szabadtéri rendezvényekre. Több ezren próbálták ki a nemezelést, a kékfestést, magyar vintage ruhákba öltözve készíthettek fotókat, Gerendás Péter gitárkoncertjei pedig feledhetetlenné varázsolták az estéket. A magyar konyha különlegességei is felsorakoztak: a gulyásleves, a halászlé, a Gundel saláta, a sült malac és a Tokaji libamáj mellet tlángost, kolbászt, kürtős kalácsot is lehetett kóstolni. 


Napokon át tartó Majális Pekingben


A Landmark Szállodában délutáni piknikekre is sor került, hatnapos mesterszakács kurzus valósult meg az MNHSZ támogatásával, a harmadik emeleti szabadtéri kertben felállított májusfa pedig hatalmas sikert aratott. A Huangchenggen Általános Iskolában több mint ezer gyermek vett részt Gyermeknapi programokon. A Majális programsorozaton kiemelt hangsúlyt helyeztek a magyar termékek promóciójára, illetve a lehetséges kulturális együttműködések kiépítésére.