Hírek - Prohászka Béla

Sanghajban járt Prohászka Béla

Sanghajban járt Prohászka Béla
A négynapos magyar kulturális fesztiválon, a BudapestFEST-en mutatta be a magyar gasztronómiát Prohászka Béla mesterszakács.
A Sanghajban, a Kelet Gyöngye tévétorony előtti téren megrendezett BudapestFest-en a gasztronómiai programok mellett népművészek, táncosok, sportolók és népzenészek várták az érdeklődőket. Shanghaj és Budapest 2013 óta testvérvárosok, melynek ötödik évfordulójának alkalmából rendezték meg a kulturális, turisztikai és gazdasági eseménysorozatot.

A négynapos magyar kulturális fesztivál Sanghajban


A gasztronómiai csapatot természetesen Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke vezette. Elmondása szerint hatalmas megtiszteltetés volt a tévétorony látványkonyhájában bemutatni a magyar alapanyagokat, konyhatechnikákat és hungarikumokat, mint a gulyáslevest.


A négynapos magyar kulturális fesztivál Sanghajban
 
 
Bolla Szilárd főkonzul szerint egy ilyen kulturális eseménynek a gazdasági és a turisztikai vonatkozása is jelentős. Szalay-Bobrovnicky Alexandra, Budapest főpolgámester-helyettese elmondta, hogy rengeteg olyan programmal készültek, amellyel ismertebbé tehetik a magyar kultúrát. Bemutatkozási lehetőséget kapott a magyar zene, sport, találmányok, tánc és gasztronómia. A két város közötti testvérvárosi megállapodást a nyár folyamán megújítják.