Hírek - Prohászka Béla

Tortamustra Békéscsabán

Tortamustra Békéscsabán
A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum Tortamustra 2017 címmel hirdetett pályázatot, melyen profi és amatőr cukrászok mutathatták be tortakülönlegességeiket. A rendezvény különlegességét emelte, hogy a múzeum festményei, szobrai és alkotásai között tündököltek a sütemények.
A zsűri elnöke Prohászka Béla olimpiai bajok mesterszakács szerint példaértékű tortadíszeket láthattak az érdeklődők, ízek terén pedig megjelentek a merészebb ízvilágú sütemények is. Az amatőr és profi cukrászok kategóriájában a megjelenést és a díszitést pontozták a bírók, míg a harmadik kategóriában, melyben profik és amatőrök is indulhattak, elsődleges bírálati szempont az íz volt. A kategóriában kifejezett elvárás volt, hogy a mesterséges aromákat és színezéskeket ne használják a cukrászok.


Tortakülönlegességek Békéscsabán


A verseny mellett egész nap tortakiállítás és sütikóstolás várta az érdeklődőket, emellett megismerkedhettek a gyümölcs és zöldségszobrászattal, valamint csokicsodákkal, a gyerekeket pedig kreatív foglalkozások várták. A verseny idei témája az innováció volt, így a zsűri előtérbe helyezte, hogy a cukrászok mennyire mernek elrugaszkodni a hagyományostól mind íz, mind alapanyag, mind technológia terén. Prohászka Béla szerint kiemelkedett a bazsalikomos sütemény.


A tortamustráról készült képeket itt tekintheti meg.