Hírek - Prohászka Béla

1800 receptől válogatott a zsűri

1800 receptől válogatott a zsűri
Az ősszel megjelenlő Kárpát-medence ízei olvasóinktól című szakácskönyvhöz 1800 receptet küldtek be. A beküldött recepteket mesterszakácsok és cukrászok készítik el, hogy végül több mint 150 étel, a blincsikitől a muszakáig, a legjobb ételekből álljon össze a szakácskönyv.
Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a könyv lektora szerint egész Kárpát-medencét felölelő szakácskönyvet összeállítani bátor vállalkozás, ugyanezt tenni az olvasókkal pedig még bátrabb és szebb dolog. Prohászka Béla szerint sokszínű a kárpát-medencei ízvilág, és bár sokan ismerik a dödölle és muszaka elnevezést, nem biztos, hogy tudjuk, melyik nemzetiség étele. "Ígérem, nem csalódnak, mert ezek olyan receptek, ételek, melyekből mindenki profitálhat a konyhában, majd az asztalnál a család, a barátok előtt" - hangsúlyozta a mesterszakács a beol.hu-nak.

1800 receptől válogatott a zsűri


A zsűri által kiválasztott és elkészített ételek mellé fotó is jár, így biztosak lehetünk abban, hogy mit ígér a recept. A könyv a már megszokott előétel, leves, főétel és desszert négyesre épül, a cél egy olyan gasztrokalauz összeállítása, amely gyakorlatias is. Prohászka Béla szerint a receptek szépsége, hogy anyáink, nagyanyáink készítették őket, egyszerű ételek, egyszerű alapanyagokból. "Ma ezeknek az ételeknek egy része a reformétkezés palettáján jelenik meg újdonságként" - tette hozzá.