Hírek - Prohászka Béla

A legjobb zsűri pontozott a kolbászfesztiválon

A legjobb zsűri pontozott a kolbászfesztiválon
A 22. Csabai Kolbászfesztiválon a világon a kolbászhoz legjobban értő zsűri pontozott - hangsúlyozta  Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke.
Október 19-én, pénteken a fiatalok gyúróversenyével vette kezdetét a kolbászfesztivál. Négyszáz óvodás, alsós, felsős, középiskolai, valamint felsőoktatásban résztvevő fiatal készített öt kilós húsból sütni való kolbászt. A szombati nemzetközi kolbásztöltő versenyen 750 csapat vett részt, a zsűriben Prohászka Béla elnöksége mellett  japán, finn és thaiföldi zsűritag is pontozott. A gyerek kategóriáknál az íz mellett értékelték a csapatok jelmezeit is, ugyanakkor fontos szempont volt a higiénia.

A legjobb zsűri pontozott a kolbászfesztiválon


Kiemelt szerepet kapott a töltöttkáposzta-főző verseny, valamint a mangalicát népszerűsítő programok, melynek keretében mangalicavágás-bemutató, mangalicakolbász-készítő verseny és mangalicakonferencia is volt. Hégely Sándor, a fesztivál igazgató elmondta, hogy a mangalica-napot hagyományteremtő szándékkal indították, mert "innovációként viszonyulnak a múlthoz, melynek fontos része a mangalica".


Kiemelt szerepet kapott a töltöttkáposzta-főző verseny, valamint a mangalicát népszerűsítő programok
/T.D.