Hírek - Prohászka Béla

A Szarvasi Szilvanapokat népszerűsítette Prohászka Béla a Duna TV-ben

A Szarvasi Szilvanapokat népszerűsítette Prohászka Béla a Duna TV-ben
Prohászka Béla mesterszakács a Duna TV Kívánságkosár című műsorában beszélt a hamarosan kezdődő Szarvasi Szilvanapok gasztronómiájáról.
Az immár hagyományosnak számító Szarvasi Szilvanapok 2014. szeptember 12-13-14-én kerülnek megrendezésre Békés megyében. Csasztvan András, a Szarvasi Szilvanapok főszervezője a 17.alkalommal megrendezett fesztivál történetéről is mesélt a műsorban, Prohászka Béla pedig magáról a szilváról, a szilvás ételekről beszélt. "Ez egy olyan alapanyag, amit nagyon sok féleképpen el lehet készíteni. Folyékony változatban aperitifként szokták felszolgálni, a háziasszonyok főként lekvár formájában készítik, a mai kornak megfelelően a szakácsok pedig sülve, különböző raguként használják fel ezt a remek gyümölcsöt. Ez a fesztivál be is mutatja ezt a széles spektrumot" - ismertette a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének szakmai társelnöke.

Szarvasi Szilvanapok 2014. szeptember 12-13-14-én

 

Az immár hagyományosnak számító Szarvasi Szilvanapok 2014. szeptember 12-13-14-én kerülnek megrendezésre

 A szombati napon a testvértelepülésekkel és a járási településekkel 17-féle ételt fogunk elkészíteni. Többek között az erdélyből jött meghívott polgármesterekkel el fogunk készíteni egy olyan ételt, ami kimondottan helyi sajátosság. A finnek esetében a kukoricakása fog a szilvával párosulni, a kínai településnél egy kis üvegtészta és bambuszrügy társul a szilvához. Kondoros kapcsán egy batyáros szilva is elkészül majd, természetesen szilvapálinkát kínálva hozzá.


Prohászka Béla mesterszakács

A Szarvasi Szilvanapokat népszerűsítette Prohászka Béla a Duna TV-ben


Vasárnap Babák Mihály polgármester úrral mi is egy Kívánságkosárral várjuk a kedves kilátogató vendégeket, ahol meghatározzuk a fő alapanyagokat, de a fűszerezésnél, illatosításnál az ő segítségüket is igénybe vesszük - mondta Prohászka Béla, hozzátéve: a kilátogató vendégek egyik kedvenc csemegéje természetesen a szilvásgombóc.  Csasztvan András elmondta: a rendezvényen jelen lesznek a szarvasi cukrászok és pékek is, hiszen minden olyan pékárú, ami szilva, vagy szilvalekvár felhasználásával készül, azzal ők fogják várni a Szarvasra érkezőket.


-kt-