Hírek - Prohászka Béla

Ausztrál Napot rendeztek Békésen

Ausztrál Napot rendeztek Békésen
Immár nyolcadik alkalommal rendezte meg az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete az Ausztrál Napot Békésen. Az eseményen gulyáslevest készített Prohászka Béla olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács és csapata.
Az eseményre haza látogatott Gerecs Károly cukrász is, aki három évtizede él Sydneyben. A kőbányai származású férfi a beol.hu-nak elmondta: 1986-ban ment ki Ausztráliában, és bár kezdetben csak pár évet tervezett ott tölteni, a gyerekei miatt nem akartak további nagy változást. A cukrász szakember a Sydney-i tengerparton dolgozott egy cukrászdában, ahol magyar főnöke volt. Több mint harminc év után vonult nyugalomba, a békési eseményre pedig Zila László, pestszentlőrinci cukrászon keresztül jutott el.


Ausztrál Napot rendeztek Békésen

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke igazi hungarikum gulyáslevest készített: az alapanyagok között szerepelt a marhahús, a mangalicazsír, a szegedi fűszerpaprika és makói vöröshagyma. Az elkészítésben dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa, Mikulán Róbert, a Békéscsabai Szakképzési Centrum kancellári tanácsadója és Alföldi Károly, a Csabai Jövőért Egyesület elnöke is segédkezett.

fotók: Gazsó János, GA-Pix és Ujházi György