Hírek - Prohászka Béla

Diák- és oktatói csoport képviseli hazánkat Pekingben

Diák- és oktatói csoport képviseli hazánkat Pekingben
A Békéscsabai Szakképzési Centrum diákjai és oktatói egy tanulmányútra készülnek Pekingbe, melynek célja, hogy a kölcsönös tudás- és tapasztalatátadás. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke számos érdekességet osztott meg a csoporttal a nagy út előtt.
Magyarország pekingi nagykövetségének és dr. Buslig Szonja Andreának, a Pekingi Magyar Kulturális Intézet igazgatójának a meghívására Prohászka Béla már több ízben is járt Kínában, ahol többek között fesztiválokon mutatta be a magyar ételeket. Sajtótájékoztatón Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója elmondta, hogy Beijing Jingsong szakképzési iskolába látogat el a csoport, ahol jó magyar példákat mutatnak be a gasztronómia és az egészségügy területén. 

Diák- és oktatói csoport képviseli hazánkat Pekingben - forrás: beol.hu
Hozzátette, hogy a decemberi látogatáson már ő is részt vesz, amikor is egy együttműködési megállapodást írnak majd alá a kínai szakiskolával. Prohászka Béla kiemelte, hogy az MNHSZ szervezésében ilyen diák- és oktatói csoport először képviseli hazánkat Kínában. Szólt arról is, hogy Pekingben díszebédet is készítenek majd a kiutazók, továbbá bemutatják a hazai csecsemő-, gyermek- és idősgondozást.