Hírek - Prohászka Béla

Fenntartható élelmiszerfogyasztás - különleges recept kerül a szakácskönyvbe

Fenntartható élelmiszerfogyasztás - különleges recept kerül a szakácskönyvbe
Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke felkérte Dr. habil. Zsótér Brigittát, az SZTE Mérnök Kar Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet egyetemi docensét, hogy írjon receptet a hamarosan megjelenő receptkönyvbe.
Dr. Zsótér Brigittának szívügye a fenntartható élelmiszerfogyasztás, vagyis, hogy helyi és szezonális alapanyagokból főzze meg az ételt. Véleménye szerint a járványügyi helyzet lehetőséget is teremt arra, hogy átgondoljuk mit teszünk az asztalra, és akár 30 kilométeren belül szerezzük be az alapanyagokat. "A helyi termelőktől vásárolt alapanyagoknak teljesen más az ízvilága, mint az import áruknak" - fogalmazott az mk.u-szeged.hu oldalon.


Fenntartható élelmiszerfogyasztás - különleges recept kerül a szakácskönyvbe - fotó: http://mk.u-szeged.hu/

Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács felkérését nagy örömmel fogadta el Magyar Rotary District dél-alföldi alkormányzója, édesanyja egyik kedvenc receptjét gondolja újra. "Ezt a szakácskönyvet értékteremtésnek tartom, a családi receptek összegyűjtését pedig produktívnak. És ha szem előtt tartjuk a helyi alapanyagok felhasználását, azzal nem csak hogy támogatjuk a helyi termelőket, de ízletes, egészségesebb és finomabb ételt tehetünk az asztalra" - mondta el a Mérnök Kar Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke.