Hírek - Prohászka Béla

Gasztrokalandokra hív a megyei mesterszakács

Gasztrokalandokra hív a megyei mesterszakács
Gasztrokalandok Prohászka Bélával címmel indított videosorozatot a Youtube-on az olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács és amatőr rövidfilmes Bimbó Lajos. A kezdeményezés fogadtatása kifejezetten kedvező.

A sorozat terve még a járványhelyzet elején fogalmazódott meg. Azzal a céllal kezdtünk hozzá a forgatáshoz, hogy a kényszerű bezártság alatt néhány ötlettel segítsük az embereket – mondta hírportálunknak Prohászka Béla. A mesterszakács elmondta, az utóbbi időben változtattak némileg az elképzelésen, és kiszélesítették a programot.

– Szeretnénk bemutatni a folyamatot, amelynek eredményeként a kiváló megyei alapanyagok a szántóföldről az étkezőasztalokig kerülnek – ecsetelte a szakember. – Éppen ezért ellátogatunk majd termelőkhöz, megnézzük, hogy miként zajlik a mezőgazdasági munka, láttatjuk a gazdák sokrétű munkáját. A következő helyszín természetesen a konyha lesz, ahol bemutatjuk, miként lehet egyedi ízeket a család elé varázsolni. Előételek, levesek, főételek, desszertek egyaránt készülnek majd.

Prohászka Béla kitért arra, hogy a későbbieknek nemcsak egyedül, hanem érdekes meghívott vendégekkel, különleges egyéniségekkel közösen is fog majd főzni. Nem kizárt például, hogy a Várszínházból is érkeznek majd művészek „gasztrokalandozni”.


Forrás:www.beol.hu