Hírek - Prohászka Béla

Gulyáslevest főzött a rászorulóknak Prohászka Béla

Gulyáslevest főzött a rászorulóknak Prohászka Béla
Kétszázötven adag gulyáslevest főzött Prohászka Béla mesterszakács, melyet rászoruló családok részére osztottak szét.
Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Vantara Gyula országgyűlési képviselő saját jövedelméből közel száz rászoruló családon segített. A rászoruló családok a Prohászka Béla mesterszakács által marhahúsból, burgonyából és makói hagymából készített, hungarikummá minősített gulyáslevest valamint kenyeret fogyaszthattak el a Czuczor utca 4 szám alatt.

– Karácsony előtt kötelessége mindazoknak segíteni, akik megtehetik, mindazokon, akik nála nehezebb helyzetben élnek – mondta Vantara Gyula. Hozzátette, szerencsére kezd is kialakulni ennek hagyománya, kultúrája Békéscsabán, és a rászorulók bízhatnak abban, hogy nem hagyják őket magukra. Szarvas Péter ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy az adventi időszakban, karácsonykor fontos támogatni azokat, akik az átlagnál szerényebb körülmények között élnek.

A rászoruló családokat a családsegítő és gyermekjóléti központ szakemberei választották ki, őket a szociálpolitikai osztály értesítette a lehetőségről, amit jól fogadtak. A legtöbben hazavitték az ételhordókba kimért gulyáslevest, de voltak, akik helyben fogyasztották el az egy tál meleg ételt.


Forrás és fotó: beol.hu