Hírek - Prohászka Béla

Gyulai filmet is vetítenek a IV. Hét Domb Filmfesztivál programjában

Bimbó Lajosnak, a Gyulai Hírlap munkatársának rövidfilmjét is beválogatták a 2020-as IV. Hét Domb Filmfesztivál legjobb alkotásai közé. Az online vetítésen az alkotó – Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal közösen készített –„Gasztrokalandozások” sorozatának egyik epizódját láthatják a nézők. 

A Pokorny Lia, Réz András és Rófusz Ferenc alkotta zsűri hat felnőtt kategóriában (animáció, ismeretterjesztő- és természetfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, nagyjátékfilm és egyéb) értékelte a beérkezett filmeket.

Bimbó Lajos és Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács közös alkotása egészen a döntő válogatásig menetelt, ahonnan azonban nem jutott be a kategóriánkénti legjobb tíz film közé. A készítők azonban nem lehetnek csalódottak, hiszen a shortfilmet a legmagasabb pontszámmal döntőbe nem jutott alkotások között vetítik le a filmfesztivál ideje alatt.
A  Gasztrokaland Prohászka Bélával című shortfilmet október 6-án (kedden) 11 óra 47 perckor vetítik majd a hetdombfilmfesztival.hu oldalon.

Forrás:www.gyulaihirlap.hu