Hírek - Prohászka Béla

Hungarikum előadás a Letenyey gasztronómiai versenyen

Hungarikum előadás a Letenyey gasztronómiai versenyen
A Felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola immár hatodik alkalommal rendezte meg télűző gasztronómiai versenyét. A versenyen a hasonló színvonalú vendéglátói iskolákat hívtak meg.
A versenyre Budapestről, Győrből, Békéscsabáról és Zalaegerszegről érkeztek a 11. évfolyamos szakácsok, cukrászok és pincérek alkotta hatfős csapatok. Kötelező volt a ponty, a malackaraj- és lapocka felhasználása, ám a szakácsok szabadon engedhették a fantáziájukat. A cukrászoknál a minyoné volt a főszerep, a fiatalok megmutatták, hogy milyen ötletes díszítéseket tudnak kreálni. A diákok a versenyen bebizonyították, hogy méltó utódok lesznek: nem csak az ételek voltak finomak, hanem a szakmai igényességük is megcsillant.


Hungarikum előadás a Letenyey gasztronómiai versenyen
     Prohászka Béla előadást tartott a hungarikumokról a Letenyey gasztronómiai versenyen


Amíg a diákok alkottak, addig a tanároknak és vendégeknek előadást tartott Tusor András a vallási étkezések szokásairól, valamint Prohászka Béla a hungarikumokról, végül Adamek Balázs tartott ételbemutatót. A zsűri neves gasztronómusokból és séfekből állt; az első helyezést a felcsúti csapat érte el a szakácsoknál és a cukrászoknál is.

A versenyről készült képeket ITT tekintheti meg.

/T.D.