Hírek - Prohászka Béla

Ismét receptkönyvet lektorál Prohászka

Ismét receptkönyvet lektorál Prohászka
Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke ismét receptkönyv lektora. A Mediawork olyan szakácskönyvet állít össze az olvasók receptjei alapján, amely a Kárpát-medencében élő magyarság, illet háznkában élő nemzetiségek ízvilágát tárja fel.
Prohászka Béla szerint öröm együtt dolgozni az olvasókkal, a rengeteg receptből pedig mindenki profitálhat. A mesterszakács hozzátette: az igazi magyar konyha elengedhetetlen tartozéka az őrölt fűszerpaprika, tehát a halászlé, a gulyás és a csirkepaprikás az igazi magyaros étel, ugyanakkor az átvett recepteket magyarossá tettük a történelem során.

Ismét receptkönyvet lektorál Prohászka - forrás: teol.hu


A történelem során természetesen több nemzetiség ízvilága lopakodott be az országba - folytatta Prohászka Béla. Mátyás király felesége, Beatrix révén olasz alapanyagokat ismertek meg a magyarok, de a török, az osztrák korból is rengeteg étel származik. A négyfős fogások receptjeit mesterszakácsok- és cukrászok készítik majd el. A kötetben a magyar konyha mellett a nemzetiségek is helyet kapnak, sőt, egy-egy fejezetnél a szakterületek mesterei is receptel szolgálnak majd.