Hírek - Prohászka Béla

Közös érték az egészség

Közös érték az egészség
Ezzel az elnevezéssel indult mintaprogram Békés megyében az egészséges életmódra nevelés, a prevenció és a szűrővizsgálatok fontossága érdekében.
A széleskörű társadalmi összefogással megvalósuló program első állomásaként gondolatébresztő munkamegbeszélést tartottak Gyulán. A rendezvényen képviseltette magát Gyula Város Polgármesteri Hivatala, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Területi Szervezete, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagintézménye, a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és több, az egészségre nevelésben érdekelt civil szervezet is.


Közös érték az egészség elnevezéssel indult útjára mintaprogram Békés megyében
Prohászka Béla javaslata szerint havi szinten egy szezonális termékről rendezhetnek népszerűsítő tájékoztatót

 
A megbeszélésen elhangzott, hogy az óvodás korosztálytól az idősekig mindenkit megszeretnének szólítani. Dr. Maráczi Gabriella, Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezető helyettese Gyula egészségtervének ismertetésekor a legfontosabb témákat érintette: a dohányzát, az alkoholfogyasztást, a közétkeztetés fejlesztését, illetve a gasztronómiai fesztiválokat. Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége vezetője azt javasolta, hogy havi szinten egy szezonális termékről rendezzenek népszerűsítő tájékoztatót, bemutatót, illetve abból készítsenek ételspecialitásokat. 


/T.D.