Hírek - Prohászka Béla

Mostantól ételeket is nyomtathatnak a Zwack iskola diákjai

Mostantól ételeket is nyomtathatnak a Zwack iskola diákjai

A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Zwack József Technikum és Szakképző Iskola olyan XXI. századi berendezéseket szerzett be, amelyek képesek 3D formában, különböző ételek és italok díszítésére, nyomtatására.

Ezzel a technológiával, maximum 17 centiméteres magasságig készíthetők el például édes- és sós alapú ételek, emellett a feltálalt finomságokat színes logókkal is díszíthetjük. Az új berendezéseket, kóstolóval egybekötött sajtótájékoztató keretében mutatták be a Zwack tagiskolában.

A 3D élelmiszer nyomtató leginkább csokival, marcipánnal és tésztával dolgozik. Az eszköz több mint 600 előre megírt mintával rendelkezik, de megfelelő program segítségével újabb alakzatokat kreálhatunk.

Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakács meglátása szerint, nem szabad, hogy a robot átvegye az emberi kreativitást. A robotika a precizitást segíti és egy különleges élményt biztosít a fogyasztónak. A szakemberek tudására mindig szükség lesz az előállításban, több ezer termék precíz és pontos díszítését pedig elvégezhetjük néhány gombnyomással is.

Forrás: https://koroshircentrum.hu/