Hírek - Prohászka Béla

Olvasók receptjeit készítették el

Olvasók receptjeit készítették el
Immár 12. alkalommal készül el az olvasók receptjeiből álló Hírlap szakácskönyv. Az ételeket el is készítik, több mint 150 finomságot főztek, ­sütöttek a békéscsabai Keriben.
Az egy héten át tartó Hírlap-szakácskönyves főzésen Prohászka Béla mesterszakács vezetésével választotta ki a zsűri a több ezer recept közül a legjobb alkotásokat. "Rengeteg érdekes receptet osztottak meg velünk idén is" - mondta el Prohászka, aki a Hétköznapok és ünnepek ételei olvasoinktól című könyv lektora. Az albumhoz a család kedvenc ételeit küldték be, volt aki 20-30 receptet is továbbított. 


Olvasók receptjeit készítették el
Minden ételt másképp tálalnak


Az ételeket Prohászka ­Béla mellett Tímár András, ­Tímár Albin, Horváth ­Ferenc, Csonka­ Zsolt, Drimba­ Péter­, Magyar Valéria és Szűcsné­ Schmidt Anna szakácsok, ­valamint Rajki István és Rajki­ Beáta cukrászok készítették el. Prohászka Béla elmondta, hogy minden ételt másképp tálalnak, és különböző hangulati elemekkel fotózzák. Több mint ezer kellék és nyolcszáz alapanyag segítette a munkát. Kitért arra, hogy az elmúlt 12 évben 1800 recept került be a Hírlap-szakácskönyvbe, "a gyűjtemény lassan méterben mérhető". 

A képgaléria megtekintéséhez kattintson IDE-->


/T.D.