Hírek - Prohászka Béla

Prohászka Béla a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztiválon

Prohászka Béla a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztiválon
2016.02.06-án Baján a " IX. Bácskai hurka és kolbászfesztiválon" a zsűri elnöke Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács volt.

Prohászka Béla a IX. Bácskai hurka és kolbászfesztiválon

 

Prohászka Béla a IX. Bácskai hurka és kolbászfesztiválonA Prohászka Bélával készült interjút meghallgathatja ITT!11 induló csapat 16 versenyművet kínált a zsűrinek. A versenykiírásban kiemelten a tradicionális bácskai ízeknek kellett szerepelnie. A zsűri figyelte a szakszerű munkát, higiéniát, a kolbászhús és fűszerek előkészítését, ezeknek összegyúrását, a kolbász töltést, sütést, tálalást, valamint az asztal terítést.


IX. Bácskai hurka és kolbászfesztivál


Az asztal terítése is a verseny része volt BajánTöbb csapat is bácskai hurkát kínált a vendégeknek a rendezvény során. A februári fesztivál menü mellé természetesen a jó pálinka és a forralt bor elengedhetetlen volt. A sok munkával, élcelődéssel és örömmel járó disznóvágást igyekeztek közösségi élménnyé varázsolni a bajai főtéren.


Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács

 

Békéscsabán is ápolják a disznóvágási hagyományokat
Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács pár nappal korábban a Kossuth Rádió "Napközben" c. műsorában a hagyományos disznóvágásról beszélgetett a Békéscsabai Kolbászházban. "Akkor jó, ha a Szalonna zserbós" - nyilatkozta Prohászka Béla, aki a disznóhús felhasználásának részleteit is ecsetelte, hangsúlyozva a különböző szalonnafélék elkészítésének jellegzetességeit.

A Bajai Televízió beszámolói a IX. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztiválról:

-kt-