Hírek - Prohászka Béla

Remek hangulat a XII. Bácska Hurka és Kolbászfesztiválon

Remek hangulat a XII. Bácska Hurka és Kolbászfesztiválon
Február 23-án Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke a XII. Bácska Hurka és Kolbászfesztiválon vett részt, beszámolóját alább olvashatják.
Igazi magyar gasztronómiai élmény várta az éhes és szomjas érdeklődőket a XII. Bácskai Hurka és Kolbászfesztiválon. Az a megtisztelteés ért, hogy megnyithattam a rendezvény, a hangulatért Gulyás László porondmester volt a felelős. A hurka és kolbásztöltő verseny elmaradhatatlan kelléke volt a finom pálinka kortyolás, jó volt látni, hogy a fiataloktól egészen az idősekig mindenki megfogta a munka végét!


Remek hangulat a XII. Bácska Hurka és Kolbászfesztiválon

Jótékonysági gyúrás is volt aminek eredményeként 250 rászoruló család kaphatott gasztronómiai csomagot. Ezeket a Bajai Karitasz, Magyarországi Máltai szeretetszolgálat - Bajai csoportja, Bajai családsegítő, Bajai Cédrus református csoportja illetve több önkormányzati képviselő segítségével jutott el a rászorulókhoz. Mindezekkel párhuzamosan a Bajai Belvárosi közösségi házban 300 adag meleg étel várta a rászorulókat. Hozzáértő zsűri értékelte a számtalan kíváló pálinkát, a díjkosztón jómagam adhattam át az elismerést a 3. helyezettnek. A délután elkövetkező részében Ihos József humorista, illetve Nótár Mary biztosította a fergeteges hangulatot.

Köszönet a számtalan segítő kéznek és a sok támogatónak, hogy ez a rendezvény létrejöhetett, nem utolsó sorban köszönet Baja Marketing Kft-nek aki megszervezte a rendezvényt.