Hírek - Prohászka Béla

Szárazkolbászversennyel kezdődött a csabai fesztivál

Szárazkolbászversennyel kezdődött a csabai fesztivál
A 22. Csabai Kolbászfesztivál a szárazkolbászversennyel vette kezdetét, melyen 104 termékből választották ki Békéscsaba kolbászkirályát.
Hégely Sándor fesztiváligazgató köszöntőjében hangsúlyozta: idén sokkal szebb és igényesebb a felhozatal a versenyen. A kolbászkirály címet megtisztelőnek nevezte, míg a zsűr munkáját nem mindennapinak, hiszen 104 terméket kell végig kóstolniuk. Az íz mellett pontozták még a megjelenést, a kolbász metszetét, és az állományát. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnöke, a zsűri társelnöke arról beszélt, hogy a fesztivál egy olyan érték, amely nem csak az országban, de a világban is egyedülálló.


kolbaszverseny1
      A 22. Csabai Kolbászfesztivál a szárazkolbászversennyel vette kezdetét


A mesterszakács a hir6.hu-nak elárulta a jó kolbász ismérveit is: "ízben és illatban gazdag legyen, csípjen, mint a csabai, ne legyen túl száraz, de ne legyen túl nyers sem". A szárazkolbász verseny nyertese dr. Vincze Gábor békéscsabai pszichiáter főorvos lett, a második és harmadik helyezést pedig Hrabovszky Zoltán és Kovács Árpád érte el. 


Az esemény képgalériáját ITT nézheti meg.

/T.D.