Hírek - Prohászka Béla

Szarvasi Szilvanapok - minden, ami szilva!

Szarvasi Szilvanapok - minden, ami szilva!
A Szarvasi Szilvanapokra szeptember 7-9-ig kerül sor. Az ingyenes rendezvény évről-évre nagyobb sikernek örvend.
Csasztvan András fesztiváligazgató a hir6.hu-nak elmondta: a látogatók visszajelzései alapján állították össze a programot, a helyszín továbbra is ugyanaz, a Kossuth utca és a Vajda Péter utca. A szervezők elsősorban olyan programokat szerveztek, amelyek más gasztrokulturális rendezvényeken nincs. A középpontban a lekvárok, a sütemények, a gyümölcsitalk, az aszalványok és a pálinka áll. Idén a bor-, a kézműves sörök és a kölyökudvar mellett újdonságként megjelenik a civil udvar is.


Szarvasi Szilvanapok - minden, ami szilva!
A látványkonyhában Prohászka Béle mintegy harminc ételt készít majd elA hagyományos recept- és pálinkaverseny mellett meghirdették a gyümölcskészítmények versenyét is. A látványkonyhát Prohászka Béla Venesz-díjas és olimpiai aranyérmes mesterszakács fogja uralni, a főbb alapanyagok pedig a csirke, a kacsa, a pulyka, a sertés és a harcsa lesz. A szilva többféle formában is felhasználható lesz, többek között lekvár, pálinka és sör formájában. A kétnapos rendezvényen mintegy harminc étel készül majd el, köterként pedig húsz különböző fajtú riszt kinálnak majd.

Képgaléria megtekintéséhez kattintson IDE-->
 
A fesztivál hangulatát megidézve alább egy receptet talál:

Jércemell csíkok szarvasi szilvaraguval, gőzölt jázminrizzsel:

Hozzávalók 4 személyre:
-80 dkg csirkemell filé
-20 dkg friss szilva
-10 dkg aszalt szilva
-10 dkg cukkini
-1 db piros kaliforniai paprika
-1 db sárga kaliforniai paprika
-1 fej fokhagyma
-2 csomag előgőzölt jázminrizs
-étolaj
-akácméz
-őrölt fehérbors
-burgonyakeményítő
-friss kakukkfű
-só

Elkészítése:
A csirkemellet ceruza vastagságú csíkokra szeleteljük, fűszerezzük, a burgonyakeményítővel összekeverjük, majd felhevített étolajban pirosra megsütjük. A friss szilvákat félbevágjuk, kimagvaljuk, majd a fokhagymás mézben az aszalt szilvával, a kockázott cukkinivel és a kaliforniai paprikákkal együtt hirtelen megpároljuk. Mikor a ragu és a hús elkészült gőzölt jázminrizst kínálunk hozzá.

Jércemell csíkok szarvasi szilvaraguval, gőzölt jázminrizzsel