Hírek - Prohászka Béla

Szüreti Mulatságot rendeztek Kínában

Szüreti Mulatságot rendeztek Kínában
Szeptember 12. és 15. között Magyar Szüreti Mulatság és Szüreti Bált rendeztek Pekingben, Magyarország Pekingi Nagykövetségének és a Pekingi Magyar Kulturális Intézetnek a szervezésében. A gasztrokulturális eseményt hagyományteremtő céllal rendezték, kiemelt érdeklődés övezte.
A négynapos eseményen a gasztrovonalat Prohászka Bélal, Tímár András és Tímár Andrásné mesterszakácsok,
Balogh László mestercukrász, Márkus Éva és Márkus Károly kürtőskalács készítők képviselték. A napi négy büféjellegű étkezés során a magyar gasztronómia legjava került terítékre, több mint 400 kilogramnyi sültkolbász fogyott el. A kulturális programokon a néptánc, a hagyományos viselet, és a Kodály-módszer kapott főszerepet, míg a kiemelt programokat különböző korosztályok és társadalmi rétegek igényeihez alakították.


peking-szuretiba3


A programsorozat fénypontja a szombati szüreti bál volt, melyen a luxus és egyediség kapott főszerepet, megmutatva a hazánk lehetőségeit. Az esten a magyar konyha fenségesen tálalt remekei mellett a szórakoztató műsor elemei mind valamilyen módon kiemelték hazánk kulturipari, kretaívipari eredményeit. Az eseményt a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége támogatta.


/T.D.