Hírek - Prohászka Béla

Több mint 400 ifjúsági csapat gyúrta a kolbász

Több mint 400 ifjúsági csapat gyúrta a kolbász
A 23. Békéscsabai Kolbászfesztiválon olyan sokan jelentkeztek az ifjúsági versenyre, hogy ketté osztották őket: először az óvodások és az általános iskolások, majd a középiskolások és egyetemisták gyúrták a kolbászt.
Kétszáz-kétszáz csapat gyűlt össze az ifjúsági versenyre, melyet két nap alatt bonyolítottak le. Hégely Sándor fesztiváligazgató szerint a fesztivál hozzájárul az értékek megőrzéséhez, illetve általa a fiatalok tovább viszik a Csabai kolbász készítésének hagyományát. Szavai szerint a fiatalok "nem csak a buli kedvéért" vesznek részt a versenyen, élvezik a disznótor hangulatát, valamint szeretnék megmutatni, hogy mit tudnak.


Több mint 400 ifjúsági csapat gyúrta a kolbász


A fiatalok szülőktől, nagyszülőktől, dédszülőktől átvett receptek alapján készítették el a kolbászokat. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a verseny zsűrijének elnöke elmondta, hogy a jó kolbász készítéséhez a jó alapanyag, a jó munkamegosztás éa jó hangulat elengedhetetlen - ez mind megtalálható volt a fesztiválon is.

forrás: behir.hu