Hírek - Prohászka Béla

Többen családjukkal alkottak az új szakácskönyv konyháján

Többen családjukkal alkottak az új szakácskönyv konyháján
Családok szakácskönyve – Olvasóink legjobb receptjei címmel jelentetjük meg a Mediaworks Hungary Zrt. megyei napilapjainak idei szakácskönyvét. A szokásokhoz hűen a kiválasztott több mint 150 ételt Békéscsabán, a Zwack szakgimnáziumban kialakított szakácskönyvkonyhán készítették el mesterszakácsok és -cukrászok, a munka pénteken fejeződött be.

Nagy volt a nyüzsgés a „Keri” konyhájában a héten, séfek és olvasók egyaránt főztek, sütöttek a tűzhelyeken, valamint készültek a jobbnál jobb desszertek.

– A Békés Megyei Hírlap olvasói idén is kitettek magukért, mind a beküldött receptek számát, mind az ételeket tekintve – hangsúlyozta Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, az album lektora. – Olyan finomságokat készíthettünk el, amelyekre a kollégákkal együtt azt mondtuk, most már értjük, miért is a családok kedvencei.

Prohászka Béla kitért arra, a magyar konyha ízei játszották sok ételnél a főszerepet. Őrölt pirospaprikát, tejfölt, zöldfűszereket – kaportól, lestyántól a rozmaringig, zsályáig és bazsalikomig – szívesen használtak olvasóink. Hódítottak a gombócformák a levesekben és a főételekben. A desszerteknél többen a cukrot mézzel váltották ki.

A békéscsabai Kádi Sándor is halat készített, de ő fokhagymás pontyfilét sütött ropogósra. És ha családi szakácskönyv, Sándornak felesége, Marcsi és négyéves fiuk, Dominik is besegített. Dominik kedvence a rántott hús, és Prohászka Béla kérdésére elmondta, miként készül náluk, és neki a hús bundázása az elsődleges feladata. A mesterszakács megdicsérte, hogy már otthon van a kilencedikes szakács-tananyagban.

Forrás:www.beol.hu