Hírek - Prohászka Béla

Várjuk olvasóink kedvenc receptjeit szakácskönyvünkbe

Várjuk olvasóink kedvenc receptjeit szakácskönyvünkbe
Idén ősszel is megjelenik a Mediaworks megyei napilapjainak szakácskönyve. A startpisztoly eldördült, várjuk olvasóink kedvenc receptjeit. A legjobbak helyet kapnak az idei albumban. 2021-ben is tartjuk magunkat az előétel, leves, főétel, desszert tematikához. Ugyanakkor mindig újítunk is. Most például nagyobb hangsúlyt helyezünk a szabad tűzön készült, elsősorban grillételekre, ugyanis a kerti összejövetelek, partik ezek nélkül nem létezhetnek. A család, a barátok előtt vagy velük közösen zajlik a látványfőzés és -sütés. Biztosan mindenkinek van tuti receptje a tárcsás, rostlapos, faszenes, lávaköves, nyárson sütött és bográcsos ételekre egyaránt. Mindezekhez zöldség- és gyümölcssaláták, házi savanyúságok, kedvenc mártások összetételét is várjuk.

Szakácskönyvünkben a régi étkeket új köntösbe öltöztethetik. Minden receptnél ketyeg az óra, vagyis kérjük beküldőinket, hogy írják oda egy-egy receptjükhoz az alapanyag-szükséglet, az elkészítés módja mellett, hogy mennyi időt vesz náluk ez igénybe. Hétköznapokon biztosan kevesebbet, hétvégén, ünnepnapokon többet.

Szakácskönyvünk lektora ismét Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Több olvasónk majd a séfekkel együtt készítheti el finomságát a szakácskönyv konyháján. A többi ételt is lefőzik, a süteményeket megsütik a mesterek. Vagyis, aki az albumban megjelentek szerint alkotja meg az ételét, azt kell kapnia, amit a recept ígér, a színes fotó mutat.