Hírek - Prohászka Béla

A magyar és vármegyei értékekért dolgoznak

A tizedik jubileumi Békés Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítást megelőzően a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége és a Békés Vármegyei Kormányhivatal megerősítette, illetve megújította korábban kötött partnerségi szerződését szerdán reggel.

Dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja a dokumentum megerősítése előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a kiállítás egyik újdonsága volt a szerződés megújítása, illetve a Nemzeti Művelődési Intézet tájegységi jellegzetes ételeket kínáló Gasztrobuszának részvétele a rendezvényen. Emellett az érdeklődők megismerhették a kormányhivatal Közös érték az egész című programját, illetve közel húsz munkaadó volt jelen az állásbörzén. Az elmúlt évek azt mutatták, hogy jó néhányan állást találtak ezeken a napokon. A látogatók megismerhették a székelyföldi Hargita és Kovászna megye értékeit is.

Az együttműködéssel kapcsolatban hangsúlyozta, évek óta számos programban dolgoznak együtt a szövetséggel. Egyebek mellett példaként említette a közfoglalkoztatási értéktárban végzett közös munkát, illetve szólt azokról a pályázatokról, amelyben szintén együttműködnek, illetve együtt fognak működni.

Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége elnöke elmondta, Békés vármegye, a kormányhivatal  nyitott volt a partnerségre, az együttműködésre, közös programok szervezésére. Hangsúlyozta, valóban tartalommal megtöltött együttműködés alakult ki a két szervezet között, a közös gondolkodást, közös munkát pedig tovább folytatják.

Prohászka Béla, a szövetség alelnöke elmondta, a közfoglalkoztatási programok, illetve a vármegye különlegességei, kézműves remekek, szőttesek, fafaragók munkái, gasztronómia értékek, lekvárok, mézek, feldolgozott termékek egyaránt eljutottak hazai kiállításokra, versenyekre, és ott mindig nagy sikert arattak. A megújított szerződés kapcsán kiemelte, abban az egészséges táplálkozásra, a szezonalitásra is hangsúlyt fektetnek. Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár a vármegyei foglalkoztatáspolitika újításaira, illetve értékeire hívta fel a figyelmet.


Forrás: https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2023/09/a-magyar-es-varmegyei-ertekekert-dolgoznak?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=beol&fbclid=IwAR2FzWAzQuz3fTFj8Hib1ivFOoeazViC-QCey_-6bK3GVQ1d1ACM27_eqr4