Hírek - Prohászka Béla

Először rendezik meg a Főzz és Segíts! programot Gyulán

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt segíti mind az esemény, mind az online adománygyűjtés.

Május 28-án, vasárnap délelőtt első alkalommal rendezik meg a Főzz és Segíts! elnevezésű jótékonysági főzést a gyulai várkertben, a Gyulai Pálinkafesztivál részeként. A rendezvény, illetve az eseménnyel párhuzamosan zajló online közösségi adománygyűjtés a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt segíti majd – jelentette be a helyszínen megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Takács Árpád. Békés vármegye főispánja elmondta, egy olyan rendezvényt hívnak életre, amely számos értéket szolgál, erősíti a közösségeket és a családokat. 

Dr. Takács Árpád elmondta, a helyszínen harminc csapat fog főzni, így szakképzési centrumok, kamarák, tankerületek, a gyulai önkormányzat is csatlakozik a nemes célhoz. A gyulai önkormányzat és dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere rögtön a rendezvény mellé állt  – hangsúlyozta. – Ugyancsak támogatja a szervezést Bora Imre, a pálinkafesztivál igazgatója, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága is. Elindult egy hatvan napos online kampány is, amivel a főzéshez hasonlóan, 1,5 millió forintos adományt gyűjtenének össze, vagyis a két akcióval közösen 3 millió forinttal szeretnék az alapítványt támogatni. 

Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke elmondta, a csapatok paprikás krumplit főznek majd hungarikum gyulai kolbásszal, ami a kilátogató vendégek meg is kóstolhatnak.


Forrás: https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2023/05/eloszor-rendezik-meg-a-fozz-es-segits-programot-gyulan-galeriaval?fbclid=IwAR01RxGd9xKoa2PAykUZC8B7BYKinLiIxav4e1UZnTZPni4fs2bBu3JuINE