Hírek - Prohászka Béla

Ételcsodákat mutatnak be a szakácskönyvbe

Ételcsodákat mutatnak be a szakácskönyvbe
Gasztrotúra címmel, olvasóink kedvenc családi receptjeivel jelenik meg idén a Mediaworks megyei lapjainak szakácskönyve. A zsűri által kiválasztott több mint 150 ételt a napokban mesterszakácsok és -cukrászok készítették el. Az album „műtermében” Sándor Adrienn stylist tálalta, állította be a finomságokat a fényképezéshez, Imre György pedig többféle fotót is készített, hogy majd a legjobb kerüljön be az ételekről az októberben megjelenő kiadványba.

Nagy volt a nyüzsgés a Zwack József technikum tankonyháján, séfek és receptjükkel a könyvbe kerülő olvasók egyaránt főztek, sütöttek a tűzhelyeken, valamint készültek a jobbnál jobb desszertek.
– hangsúlyozta Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, az album lektora. – Olyan finomságokat készíthettünk el, melyekre a kollégákkal együtt azt mondtuk, most már értjük, miért is a családok kedvencei.

Sok száz receptből kellett választania a zsűrinek. Prohászka Béla hangsúlyozta, odafigyeltek arra, hogy ne legyenek ismétlődő ételek, és a magyar mellett nemzetközi kitekintést is adjon a könyv.
Az előétel, leves, főétel, desszert tematika megmaradt, ugyanakkor újdonság­ként a grillsütőben és szabad tűzön­ készült ételek jelentős számban kerülnek a kiadványba.


Forrás: https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/etelcsodak-szulettek-a-szakacskonyvbe-4179143/?fbclid=IwAR1BuSBuLlMqcnTSQKo7bztuzytP1qWLmdqS5n50RAGJtVlLLzLLWJbJG8o