Hírek - Prohászka Béla

Ezernél is több csapat gyúrhatja és töltheti a kolbászt a csabai fesztiválon

Érdemes mihamarabb jelentkezni a 2023. október 19–22. közötti Csabai Kolbászfesztivál kolbászgyúró- és töltőversenyeire, mert folyamatosan, egyre gyorsabban telnek be a helyek a CsabaParkban. A legnagyobb érdeklődés az elmúlt évekhez hasonlóan a szombati, nemzetközi kolbászgyúróversenyt kíséri, de korlátozott számban még rendelkezésre állnak asztalok.

Hégelyné Győrfi Ilona, a fesztivál programigazgatója elmondta, a nyitónapon, csütörtökön az óvodások, általános iskolások töltenek. Száz csapat számára ingyenessé tették a szervezők az indulást, és még van néhány kiadó asztal, természetesen ezen felül is fogadnak nevezéseket. Pénteken a középiskolások és az egyetemisták gyúrnak, az 50 ingyenes asztalt ugyan már lefoglalták, de nevezési díj ellenében ide is lehet még jelentkezni. Vasárnap a mangalica kerül terítékre, a nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők támogatott gyúróversenyét rendezik meg. A négy versenyen minden bizonnyal több, mint ezer csapat tölti a kolbászt.

A versenyek zsűrielnöke Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Érdekességként elmondta, a fesztivál történetében először az óvodások és általános iskolások versenyén saját korosztályukból is lesznek zsűritagok.

Forrás: https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2023/09/ezernel-is-tobb-csapat-gyurhatja-es-toltheti-a-kolbaszt-a-csabai-fesztivalon?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=beol&fbclid=IwAR1xIDl_1FZrJ0lDmbdcJycKV304pGdKJnsZSpU2GTCq62D0yiBj7n8K05U