Hírek - Prohászka Béla

Gesztenyés pulykamell - Gasztropercek Prohászka Bélával

A pulykahús egészséges, stabil a helye a konyhában is Domján Balázs, a szarvasi Gallicoop Zrt. termelési igazgatója mindig izgalmasnak, gasztronómiai csemegének tartja, amikor a minőségi pulykahúst gyümölcsökkel még inkább feldobják. Abban is megegyezett a véleményük Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara konyháján, hogy az igazi prémiumtermék a pulykánál a mellhús, a mellsonka.
– Nem véletlen, hogy olyan csúcsfajta szárnyast dolgozunk csak fel a Gallicoopnál, melynél a mellhúsnagyság kiemelkedő, és a fajta a legjobb húsminőséget, -kihozatalt biztosítja – hangsúlyozta Domján Balázs. – Az egészségtudatos táplálkozásba is nagyon jól beleillik a pulykahús, ugyanis magas a fehérje- és alacsony a zsírtartalma.

Domján Balázs a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és az agrárkamara közreműködésével a ,,Vedd a hazait!” programban készítette el Prohászka Bélával a gyümölcsös sült pulykamellet. A termelési igazgató elmondta, gyorsfagyasztott termékskálájukban töltött pulykamellféleségek is szerepelnek, de nem gyümölcsökkel, hanem sajttal, valamint sajttal-sonkával. A műbélbe töltött termékeiknél a tavaszi felvágottcsaládban pritaminpaprika és sajt is található mozaikszerűen. Népszerűek azon készítményeik is, melyeknél szalonnadarabok vannak mozaikszerűen a pulykafelvágottban.
– Ez a szárnyas azért is közkedvelt, hálás alapanyag a vásárlók körében, mert nagyon sokféle a felhasználási módja a konyhában is, pulykahús ízvilága pedig kellemes, nem tolakodó – mondta Domján Balázs. Hozzátette, ennek is köszönhető, hogy stabil, egyenletes a piacuk bel- és külföldön egyaránt.

Készítsétek el Ti is! Jó étvágyat kívánunk Domján Balázzsal!

Forrás:https://www.youtube.com/watch?v=TkJffSHv_ls