Hírek - Prohászka Béla

Gombás paradicsomos copfocskaragu - Gasztropercek Prohászka Bélával

Copfocskatészta alapozta meg az ételt.
Kovácsné Nagy Krisztina, a mezőberényi Famíliatészta Kft. marketingvezetője négytojásos copfocskatésztával érkezett a NAK-konyhára a ,,Válaszd a hazait!” kampány keretében, az agrárkamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködésével szervezett ételkészítésre. Krisztina elmondta, Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal most azt mutatták be, hogy néhány alapanyagból milyen hamar finom étel születhet.
– Copfocskatésztánk már a nevében is utal a játékos, különleges formára, és igaz ez a kinézetére is – hangsúlyozta Krisztina. – Magyar paradicsommal és helyben szedett vagy vásárolt gombával olyan magyar étel születik, mely az olasz konyhának is sajátja. Más kérdés, hogy ők inkább a durumtésztát használják a tojásos helyett.

Nálunk azonban utóbbinak van nagyobb hagyománya, és a Famíliatészta odafigyel erre. Elmennek a nyolctojásos tésztáig is, és ami nagyon lényeges, hazai alapanyagokat használnak készítményeikhez. Legyen szó a friss tojásról vagy a minőségi tésztaipari búzalisztről.
– Családi vállalkozásként működik a cég 1992 óta, és folyamatosan szem előtt tartjuk a termék- és technológiai fejlesztést, bővítést, az innovációt – emelte ki Krisztina. – Ma már országosan az egyik legszélesebb választékkal rendelkezünk. A vásárlói igények határozzák meg az irányt, és miként más élelmiszereknél, úgy a tésztáknál is az a legfontosabb számunkra, hogy milyen termékekre vevők a vásárlók. Éppen ezért a ristorante-től a sport- és a teljes kiőrlésű durumtésztáig sokszínű a választékunk.

Készítsd el Te is! Jó étvágyat kívánunk Kovácsné Nagy Krisztinával!

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=2XO5cpeZqiI