Hírek - Prohászka Béla

Gouda sajttal és darálthússal töltött alma - Gasztropercek Prohászka Bélával

Érdemes volt megskalpolni a Golden almákat Pusztai József, a csorvási Hunapfel Kft. ügyvezetője csodaszép Golden almákkal érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara konyhájára, de nem sokáig voltak egyben a gyümölcsök. A ,,Vedd a hazait! Védd a hazait!" program keretében tartott főzésen ugyanis Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács ,,megskalpolta” az almákat, hiszen így lehetett az elkészített tölteléket belevarázsolni a gyümölcsökbe.
– Alma, darált hús és sajt, ha csak kimondjuk ezeket az összetevőket, máris összefut a nyál a szánkban – ecsetelte Pusztai József. – A Golden Delicious fajta pedig azért is különleges, mert az almáról a piros szín jut először eszünkbe, ez viszont zöldes árnyalatú.

Csorvási ültetvényünkön 23 hektáron termesztünk almát, és ennek 80 százaléka Golden. Édeskés, lédús, sokak kedvence. Tíz százalékban terem Gála, ez érik legkorábban, és a piacok olyankor még nem telítődtek almával. Édes, lédús, harsogó-ropogós, mutatós fajta. Szintén tíz százalékban termesztünk Jonaprince-t, ez is élénkpiros, édes, bőtermő alma.

Pusztai József hangsúlyozta, almáikat nyersen fogyasztják a legtöbben, de például náluk is az unokák kedvence az omlós almás sütemény vagy az almakompót és télen az almabefőtt. A mostani, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködésének köszönhetően is megtartott főzésen pedig bebizonyosodott az ügyvezető számára is, hogy a töltött alma egy igazi ízkavalkád, otthon is biztosan kipróbálják.

Készítsétek el Ti is! Jó étvágyat kívánunk Pusztai Józseffel!

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=eS7fuNbYEA8