Hírek - Prohászka Béla

Gulyásleves Pekingben – a Beol podcast vendége Prohászka Béla

Gasztrokulturális pekingi fesztiválon a magyar standnál sütött-főzött, kínált a napokban Prohászka Béla, Békés vármegyei mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Mint elmondta, nagy sikert aratott a lángos, a lecsó, a gulyásleves, a fröccs és a málnaszörp is. A robotika fejlődése ugrásszerű, már a jégkrémes kocsit is robot hajtja, árulja a finomságot, beszedi az árát, ha kifogy az áru, megy az utánpótlásért.

A mesterszakács minden napját a pekingi nagypiacon kezdte, ahol nemcsak mozgóárusok, hanem mozgó alapanyagok is bőven előfordultak. Ami többek között ámulatba ejtette: 50-féle gomba közül lehetett választani. Azt is elárulta a podcastban, hogy a lángost miként lehet pálcikával enni.  

Amikor hazajött, szinte egyből a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban tartott előadást a festőgéniusz kedvencéről, az osztrigáról, és a tenger gyümölcseit kínálta.

Prohászka Bélával Nyemcsok László újságíró beszélgetett.

A beszélgetés felvételét megtekinthetik az alábbi linkre kattintva: https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2023/05/gulyasleves-pekingben-a-beol-podcast-vendege-prohaszka-bela?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=beol&fbclid=IwAR0YYIoyorvvCFNxn3z_389saLjDPqglIrWm66CV1C5ievimOAzBHkCKNyw