Hírek - Prohászka Béla

Harcsás töltött káposztájával harmadik lett az ecsegfalvi csapat Dunaalmáson

Hagyományteremtő szándékkal, első ízben rendezték meg Dunaalmáson, a Royal-kikötőben a káposztás ételek főzőversenyét szombaton.

Több mint 20 csapat nevezett, többek között Békésből az ecsegfalvi Oszlánczi család is, apuka feleségével, két gyermekükkel és egy baráti házaspárral. A zsűri elnöke a Békés vármegyei Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke volt, és az ételeket pontozta Dankó Béla országgyűlési képviselő is vármegyénkből.

– Sportbarátságunk régre nyúlik vissza Takács Jánossal, a szöuli olimpia negyedik helyezett birkózójával, aki Tatabányán neveli továbbra is a jövő birkózóit, emellett a dunaalmási kikötőt is üzemelteti – hangsúlyozta Dankó Béla. – Meghívott a gasztronómiai rendezvényre Prohászka Béla mesterszakáccsal együtt, mi pedig szívesen jöttünk.

Prohászka Béla elmondta, szabadtűzön készítettek a csapatok káposztás főételeket. A versenyben az ecsegfalvi Oszlánczi család bronzérmet szerzett. Érdekesség, hogy az apuka az Ecsegfalvi Kunsági Vadásztársaság elnöke, most azonban halétellel, harcsás töltött káposztával bizonyított.

Forrás: https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2023/08/harcsas-toltott-kaposztajaval-harmadik-lett-az-ecsegfalvi-csapat-dunaalmason?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=beol&fbclid=IwAR1_PxS_bMb09wGfMK4B-AnYwl8ftIRzxlEvcFuICUM9ZjBLqt7mIEEA2l8#google_vignette