Közétkeztetés Békés megye

Még nem lehet következtetés levonni az új közétkeztetési törvény kapcsán

Még nem lehet következtetés levonni az új közétkeztetési törvény kapcsán
Az elmúlt hetekben több hír is bejárta a sajtót azzal kapcsolatban, hogy nem mindenkinek ízlenek az új rendszerben készült ételek - írja a beol.hu. A tapasztalatok szerint ez inkább a felsősöket, és középiskolásokat zavarja - a kicsik jobban megszokták a kevesebb sóval készült ételeket.

– Nagyon korai még bármilyen következtetést levonni a közétkeztetési reformmal kapcsolatban – nyilatkozta a lapnak Prohászka Béla, a Mintamenza program szakmai vezetője, olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas gyulai mesterszakács. A szakember kérdésünkre kiemelte, a változtatás legnagyobb mértékben a bölcsődéket és az óvodákat érinti, a többi intézményben: iskolákban, szociális területen, s egyéb közintézményekben kevésbé erőteljes például a főzéshez használt só mennyiségének csökkentése.

közétkeztetés, mintamenza

 

Nagyon korai még bármilyen következtetést levonni a közétkeztetési reformmal kapcsolatban

 A mesterszakács kifejtette, ahhoz, hogy egy új ízt bárki megszokjon, legalább 7-8 alkalommal kell ennie belőle. Ezért is tartja korainak, hogy máris pálcát törjenek a rendelet felett.– Két hónap elteltével széleskörű felmérését végzünk majd a tapasztalatokról, amiről tájékoztatjuk a jogalkotókat – hangsúlyozta Prohászka Béla a beol-nak. – Ha kell, javasolni fogjuk a sómennyiség ésszerű emelését is. A programnak köszönhetően megjelentek a menzákon a korábban nem túl gyakori vendégnek számító hal- és vadételek, valamint a a helyi termelők által beszállított zöldség- és gyümölcsfélék - tette hozzá.


-csa

 

-