Hírek - Prohászka Béla

Megyénk ételeit is népszerűsítette Prohászka Béla Vietnámban

Megyénk ételeit is népszerűsítette Prohászka Béla Vietnámban
Vietnámban, Magyarország Ho Shi Minh-városban működő főkonzulátusán vendégeskedett Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke szerdán.


A külképviselet által rendezett díszvacsorán a V4 Jazz Quartet koncertezett. A Visegrádi Együttműködés (V4-ek) országainak, Magyarországnak, Csehországnak, Lengyelországnak és Szlovákiának a jellegzetes ételei is helyet kaptak a fogadás ételsorában.
– A díszvacsorán híres magyar alapanyagokat, ételeket és hungarikumokat mutathattam be a résztvevő vendégek számára – hangsúlyozta Prohászka Béla. – Kiemelhetem a Gyulai kolbászt, a Pick szalámit, a Makói libamájat, az Alföldi gulyáslevest, a Debreceni töltöttkáposztát és a Dobos-tortát. A V4-ek többi országának ételeit is megkóstolhatták a vendégek, többek között a borscslevest, a cseh sörben sült csülköt, a knédlit, a sztrapacskát, a bigost és a szarlotkát

Prohászka Bélát Szojka Éva Szilvia főkonzul hívta meg. A kiváló magyar alapanyagokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága biztosította.


Forrás:https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2022/04/megyenk-eteleit-is-nepszerusitette-prohaszka-bela-vietnamban?fbclid=IwAR2RfCzkWvUhr80mjzL8gLa0rGwo-Wy29xpOupH-xDkRmF3M5HIUM8zgKcY