Hírek - Prohászka Béla

Nem csak a szemükkel tesztelték a hazai árut Békéscsabán

Válasszuk a hazait, támogassuk a helyi termelőket! címmel tartott szerdán sajtótájékoztatót a békéscsabai piacon Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökjelöltje és Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Több őstermelő portékáját vették szemügyre, kóstoltak és vásároltak is náluk.

A hazainak szebb a kinézete, jobb az íze, mint az importárunak. A piaci standokat végigjárva ez volt a véleménye Kozsuch Kornélnak és Prohászka Bélának is. Elsőként Fudala György nagybánhegyesi őstermelőhöz látogattak el.

Prohászka Béla kiemelte, örömteli, hogy a megyei, békéscsabai őstermelők mennyire sokszínű, minőségi termékpalettával rukkolnak elő évről évre, és a csabai piacot végigjárva ez az idei esztendőre is igaz. Legyen szó fóliás, üvegházi paradicsomról, paprikáról, uborkáról vagy a gyümölcsöknél már a szabadföldi szamócáról.
– Felmerül mindig a kérdés, hogy miben másabb az import áru, mint a hazai. Természetesen ott is törekszenek a lakosság maximális kiszolgálására mondta a szakember. – Ugyanakkor az itthon termesztett árut nem kell utaztatni, a földtől az asztalig végigkövethető. A szabadföldi zöldségeknek és gyümölcsöknek pedig a mi termőföldünk, klímánk a legmegfelelőbb.


Forrás:https://www.beol.hu/helyi-gazdasag/2022/05/nem-csak-a-szemukkel-teszteltek-a-hazai-arut-
bekescsaban?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=beol&fbclid=IwAR2XklN0g
B9TUeWyO
NAalgN4IOOyxUpvjyI0kcsd7okCL6-UOKzoto8ibQQ