Közétkeztetés Békés megye

Veszprém megyében értékelték a Mintamenza Program eredményeit

Veszprém megyében értékelték a Mintamenza Program eredményeit
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve értékelte a Veszprém megyei mintamenza program eddigi eredményeit a csatlakozott óvoda- és élelmezésvezetők valamint a fenntartók részvételével.
2013. januárjában indult a Veszprém megyei Mintamenza Program, mintamenza csoport is alakult. Azóta több egészség és szakmai napot tartottak, hogy megyeszerte megismertessék a közétkeztetési reformprogramot.  A megyei mintamenza programhoz eddig 6 konyha csatlakozott, akik ezzel a közétkeztetés megújítását is vállalták valamint azt, hogy egészségesebb, korszerűbb táplálkozási kultúrát alakítanak ki.


Mintamenza Program,

 

Veszprém megyében értékelték a Mintamenza Program eredményeit

A konyhákban tápanyagszámítást és étrendértékelést végeztek, de vizsgálták az ételek változatosságát is. A tapasztalatok alapján egyre több helyben megtermelt élelmiszert vonnak be a közétkeztetésbe Veszprémben, ráadásul megjelent a hal- és a vadhús is - mondta Dreska Erzsébet, a Mintamenza megyei korrodinátora. A szakmai napon részt vett Dr.Andrásofszki Enikő megyei tisztifőorvos is.


-tk-