Hírek - Prohászka Béla

Irány a konyha!

Irány a konyha!

Fakanalat a kézbe! Hm… vagy ehhez a lapátkanál kellene majd inkább? De fazék vagy lábos?

Mindenre megkapjuk a választ…

gasztro szakkörben!

Mégpedig egy tapasztalt, szakácsolimpiát és világbajnokságot is megjárt, Venesz-díjas séftől, Prohászka Bélától. Aki a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnökeként olykor csipetnyi, néha púpos evőkanálnyi színes és ízes információval is fűszerez majd a főzések során: hallhatunk és tanulhatunk tőle hazai értékeinkről és a hungarikumokról. Ő az a szakács, aki a Nemzeti Művelődési Intézet Gasztrobuszában szombatonként az ország számos pontján varázsolja el jelenleg a Kossuth Rádió hallgatóit és a rendezvényekre látogatókat.

A szakkörfoglalkozásokon a tőle megszokott módon, készségesen el fog magyarázni nekünk mindent, a konyhai eszközöktől a hozzávalókon át az apró fortélyokig. És garantáltan csak szezonális ételeket fogunk vele főzni. Úgyhogy az már biztos, és egyben megnyugtató, hogy a péntekenként felkerülő új részek után egyszerű lesz megírni a bevásárló listánkat. Szombaton reggel a piacon pedig meg is tudjuk hozzá vásárolni az összes friss zöldséget, fűszert. Ugyanis kizárólag könnyen, helyben beszerezhető hozzávalókat, bármelyik háztartásban fellelhető eszközöket fogunk használni. A mesterszakács ott lesz velünk, minden egyes fázist részletesen elmagyaráz vagy aprólékosan bemutat vendégeivel. És egyáltalán nem csak kezdő háziasszonyoknak; reményeink szerint mindenkinek tudunk majd újat mutatni a hagyományos magyar gasztronómia kapcsán legújabb szakkörünkben. Ha máshogy nem, a részek végén az ételekhez ajánlott különleges hazai borokkal, aperitif italokkal biztosan.

Bármennyire is lelkesen dolgoznak informatikus kollégáink ASzakkör.hu fejlesztésén, sajnos a gasztronómiai szakkör indulásáig még ők sem tudták megoldani, hogy a filmek megtekintésekor az ínycsiklandozó illatokat is érezhessük. A sülő hús sercegését viszont hallhatjuk majd, ami majdnem ugyanolyan étvágygerjesztő! Hogy a látványt már ne is említsük. Azaz dehogynem: operatőreink csodás felvételei most is magukért beszélnek!

Mi már éhesek is lettünk… Akkor tehát irány a konyha, induljon a gasztro szakkör! Előre is jó étvágyat kívánunk hozzá!

n