Hírek - Prohászka Béla

Zelleres paradicsomleves olívás sajtropanccsal - Gasztropercek Prohászka Bélával

A lucullus levesben is bizonyította rátermettségét.

Roszik Attila, a Moroko-Farm Kft. ügyvezetője a lucullus paradicsomra esküszik, így nem véletlen, hogy ezt a fajtát termesztik mintegy 200 hektáron, a terület több mint felét integrációban. A lucullus húsa vastag, kevés magja van, édesebb, aromásabb, gyümölcsösebb ízű, mint a kerek paradicsomfajták. Könnyebben hámozható, és emiatt gyakran befőzik Emellett kiváló alapanyag salátákhoz, és nagyon jó mártás készítéséhez is. Paradicsomleveshez pedig egyszerűen kiváló.

– Békés megye paradicsomtermesztésben ,,nagyhatalomnak” számít az országban, és örülünk, hogy ehhez jelentős mértékben hozzájárul társaságunk is – hangsúlyozta Roszik Attila. – Két feldolgozóüzemmel is régóta gyümölcsöző a kapcsolatunk, ezáltal biztos a termés értékesítése. Ami pedig a termelésben nagyon fontos, a vetéstől a palántázásig, a betakarításig minden gépesített.

Attila természetesen bőven hozott lucullus paradicsomot a főzésre, és nem a portéka egésze került a levesbe. Ez a fajta nyersen, jó puha kenyérrel szalonnázáshoz is a legjobb. Ha pedig továbbmegyünk, remek lecsó is készíthető ebből a paradicsomfajtából. Hálás, mert minden értékét kiadja magából főzés közben. Likopintartalmának köszönhetően betegségmegelőző szerepe van, ezt statisztikai és kutatási adatok is alátámasztják. Kedvező élettani hatása nagyrészt erőteljes antioxidáns tulajdonságaival magyarázható.

Készítsétek el Ti is! Jó étvágyat kívánunk Roszik Attilával!
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=63EWW8U4rNU&t=4s